MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
Završeni projekti
2013 - Projekat Benčmarking II PDF Štampa El. pošta

Projekat pod nazivom: „Srbija: Poređenje pokazatelja uspešnosti (benchmarking) komunalnih preduzeća i ocena pouzdanosti podataka za period od 2008.-2012. godine“ (Benčmarking II), realizovan je u periodu od aprila 2013, godine do januara 2014. godine. Projekat je sprovela Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM), uz podršku Svetske banke i uz učešće Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kao zainteresovane strane. U projektu je učestvovalo 30 javno-komunalnih preduzeća iz cele Srbije. Podršku projektu dalo je i Ministarstvo građevinarstva i urbanizma Republike Srbije, kao ministarstvo koje je u tom periodu bilo nadležno za komunalne delatnosti.

 

Navedeni projekat predstavlja nastavak aktivnosti koje je IPM sprovodila tokom 2012. godine (Benčmarking I). Cilj projekta iz 2012. godine bio je da se kroz saradnju profesionalaca iz javnih komunalnih preduzeća koja upravljaju komunalnim vodama, izvrši ocena mogućnosti uspostavljanja sistema praćenja i upoređivanja učinka preduzeća u oblasti vodosnabdevanja i kanalizacije, tzv. sistema benchmarkinga. Projekat je bio uspešno sproveden u saradnji  15 komunalnih preduzeća.

 

Opširnije...
 
2013 - Materijali sa projekta MONITORING II PDF Štampa El. pošta

Ovde možete preuzeti izveštaj i prezentaciju projekta - "Monitoring i stаndаrdizаcija (istovrsnih) sektorskih JN u vodoprivredi i formirаnje kriterijumа i uspostаvljаnje bаze podаtаkа pozitivnih i negаtivnih referenci" - MONITORING II:

 

Programski izveštaj

 

Prezentacija projekta

 
2014-01-31 - Uspešno privedeni kraju projekti Benčmarking II i Monitoring II PDF Štampa El. pošta

Tokom januara 2014. godine uspešno su privedeni kraju projekti IPM pod nazivom:

1) „Monitoring i standardizacija (istovrsnih) javnih nabavki u vodoprivredi i formiranje kriterijuma i uspostavljanje baze podatka pozitivnih i negativnih referenci – MONITORING II“
2) „Srbija: Poređenje pokazatelja uspešnosti komunalnih preduzeća i ocena pouzdanosti podataka za period 2008. – 2012. godine - BENČMARKING II“


 
2013-04-01 - Pokrenut projekat BENČMARKING II PDF Štampa El. pošta

U periodu od aprila do novembra 2013. godine, uz podršku Svetske banke i uz učešće Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kao zainteresovane strane, Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM) će sprovesti projekat: „Srbija: Poređenje pokazatelja uspešnosti (benčmarking) komunalnih preduzeća i ocena pouzdanosti podataka za period od 2008.-2012. godine“.

 

Opširnije...
 
2012-12-15 - Pokrenut projekat MONITORING II PDF Štampa El. pošta

U decembru 2012. godine IPM je potpisao novi ugovor sa Fondacijom za otvoreno društvo čime je započet projekat:


"Monitoring i standardizacija istovrsnih (sektorskih) javnih nabavki u vodoprivredi i formiranje kriterijuma i uspostavljanje baze podataka pozitivnih i negativnih referenci"


Radni naziv novog projekta je MONITORING II


 
2012-07-31 - Završena prva faza benčmarkinga vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u Srbiji PDF Štampa El. pošta

Krajem jula meseca 2012. godine uspešno je priveden kraju projekat "Prikupljanja i analize indikatora performansi komunalnih preduzeća u Srbiji za period od 2007-2011. godine". Projekat je sprovelo udruženje Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM) u saradnji sa Svetskom bankom (WB) i Međunarodnom mrežom za benčmarking vodovodnih i kanalizacionih preduzeća (IBNET). Institucionalnu podršku projektu na nacionalnom nivou dala je Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

 

Na projektu je učestvovalo 15 komunalnih preduzeća iz cele Srbije, a opšti cilj Projekta je bio da se u saradnji profesionalaca iz većeg broja preduzeća koja upravljaju komunalnim vodama, izvrše pripreme za uspostavljanje jedinstvenog nacionalnog sistema upoređivanja i unapređenja performansi rada, odnosno benčmarkinga preduzeća u oblasti vodosnabdevanja i sanitacije.

 

Opširnije...
 
2012-04-30 - Završena prva faza projekta monitoringa javnih nabavki u sektoru voda Srbije PDF Štampa El. pošta

Krajem aprila meseca 2012. godine uspešno je priveden kraju projekat "Monitoringa svrsishodnosti javnih nabavki u sektrou voda Srbije". Projekat je sprovelo udruženje Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM) u saradnji sa ordanizacijama Transparentnost Srbije i Toplički centar za demokratiju i ljudska prava, a uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

 

Članovi IPM mreže mogu preuzeti integralnu verziju izveštaja na stranici zatvorene grupe "IPM (members area)" na adresi: http://gwopa.org/engage-with-us/the-pipeline/groups/viewgroup/13-ipm-members-area. Ostale zainteresovane strane mogu zatražiti izveštaj i ostale informacije na adresi  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

 
2012 - Projekat Benčmarking I PDF Štampa El. pošta

Projekat pod nazivom: „Srbija: Poređenje pokazatelja uspešnosti (benchmarking) komunalnih preduzeća za period od 2007.-2011. godine“ (Benčmarking I), realizovan je u periodu od marta do jula 2012. godine. Projekat je sprovela Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM), uz podršku Svetske banke i uz učešće Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kao zainteresovane strane.

 

U projektu Benchmarking I učestvovalo je 15 komunalnih preduzeća iz sledećih opština i gradova: Leskovac, Raška, Sjenica, Novi Sad, Vrbas, Bečej, Negotin, Svilajnac, Subotica, Sremska Mitrovica, Horgoš-Kanjiža, Bač, Novi Pazar, Kladovo, Novi Bečej.

 

Opširnije...
 
2010-03-22 - UGOVOR O LOKALNOJ DONACIJI PDF Štampa El. pošta

U okviru projekta "Jačanje lokalne samouprave" Nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ, dana 22.03.2010. godine potpisan je ugovor o lokalnoj donaciji između Inter-institucionalne profesionalne mreže u sektoru voda Srbije i GTZ-a.

Donacija će se koristiti radi realizacije plana i programa IPM-a za 2010.godinu i to u vrednosti od 19.750 . U okviru aktivnosti za 2010.godinu planiraju se obuke iz oblasti detekcije gubitaka u vodovodnoj mreži, formiranje najmanje jednog međuopštinskog tima za detekciju gubitaka, studijska putovanja, treninzi trenera, seminari, konferencije i slične svrhe...

 


Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!