MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
Prethodna događanja
Izveštaj sa Početne benčmarking radionice 2016 PDF Štampa El. pošta

Na sledećoj stranici možete pregledati izveštaj sa Početne benčmarking radionice 2016 održena od 18.-20. aprila 2016. godine u Novom Sadu, i preuzeti prezentacije sa skupa:

http://eutopia.teachable.com/courses/ibw2016

 
2015-01-22 - Dogovoreno inicijalno rješenje za uvođenje benčmarkinga u BiH PDF Štampa El. pošta

22. januara u Banja Luci je održana 1. radionica na temu “Mogućnosti uspostave modela/sistema pokazatelja poslovanja vodovodnih preduzeća i određivanja referentnih tačaka (¨benchmarking¨) u Bosni i Hercegovini“. Prema definiciji Međunarodnog udruženja voda (IWA) benchmarking podrazumijeva “alat za poboljšanje poslovanja vodovodnih/komunalnih preduzeća kroz sistematično istraživanje i usvajanje vodećih praksi”.

 

Cilj radionice bio je razmotriti odabrane i razrađene opcije uspostave benchmarking-a u BiH i dogovoriti se o najboljim opcijama za uspostavu kratkoročnog i dugoročnog modela / sistema benchmarkinga u Bosni i Hercegovini.

 

 

Opširnije...
 
2014-12-17 - Pokrenut Nacionalni benčmarking u Crnoj Gori PDF Štampa El. pošta

Udruženje za unapređenja vodosnabdevanja, tretmana i odvođenja otpadnih voda Crne Gore, takođe poznato i kao Udruženje vodovoda Crne Gore, odlučilo je u novembru 2014. godine da pokrene Nacionalni benčmarking vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u Crnoj Gori. Ovi napori zajednički su podržani su od strane Nemačke međunarodne sardanje (GIZ) kroz projekat Regionalne benčmarking inicijative za vodovodna i kanalizaciona preduzeća u Jugoistočnoj Evropi i Dunavskog programa za vode (DWP), u okviru Stuba III – benčmarking.

 

U skladu sa donetom odlukom, 17. decembra 2014. godine Udruženje je u prostorijama preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Podgorica organizovalo “Radionicu usmeravanja i obuke” čime je otpočeo praktični deo rada na projektu. Tom prilikom je diskutovan benčmarking metodologija koja će biti korišćena tokom projekta, kao i niz organizacinih pitanja kao što su dinamika projekta, obaveze i odgovornosti svih učesnika projekta i prateće aktivnosti.

 

 

Opširnije...
 
2014-11-17 - Benčmarking radionica Evropske benčmarking saradnje PDF Štampa El. pošta

U periodu između 17.-19. novembra 2014. godine, predstavnici tri Platforme za benčmarking vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u slivu Dunava učestvovali su na godišnjoj radionici Evropske benčmarking saradanje (EBC – European Benchmarking Co-operation).

 

Godišnje radionice EBC se održavaju od 2007. godine i okupljaju značajan broj predstavnika iz ViK preduzeća razvijenih zemalja koja učestvuju u godišnjim benčmarking vežbama u organizaciji EBC. Na godišnjoj benčmarking radionici EBC u 2014. godini učestvovalo preko 100 predstavnika ViK preduzeća iz Zapadne Evrope i drugih krajeva sveta, gde su imali priliku da razmenjuju informacije o učinku svojih preduzeća i da diskutuju o najboljim praksama. Učesnici su bili iz sledećih Evropskih zemalja: Belgije, Danske, Francuske, Holandije, Nemačke, Italije, Norveške, Poljske, Rusije, Španije, Švajcarske, Švedske i Velike Britanije, ali i iz zemalja sa drugih kontinenata: Honduras, Japan, Kenija, Peru, Singapur i Sjedinjene Američke Države.


 

Opširnije...
 
2013-12-13 - Prezentacije projekata IPM: Monitoring II i Benčmarking II PDF Štampa El. pošta

 

Dana 13. decembra 2013. godine u sali Doma inženjera „Nikola Tesla“ u Beogradu, Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM) i Udruženje profesionalaca u javnim nabavkama (UPJN) u saradnji sa partnerima održali su prezentaciju projekata: 

1) „Monitoring i standardizacija (istovrsnih) javnih nabavki u vodoprivredi i formiranje kriterijuma i uspostavljanje baze podatka pozitivnih i negativnih referenci – MONITORING II“
2) „Srbija: Poređenje pokazatelja uspešnosti komunalnih preduzeća i ocena pouzdanosti podataka za period 2008. – 2012. godine - BENČMARKING II“


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 9
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!