MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
2014-12-17 - Pokrenut Nacionalni benčmarking u Crnoj Gori PDF Štampa El. pošta

Udruženje za unapređenja vodosnabdevanja, tretmana i odvođenja otpadnih voda Crne Gore, takođe poznato i kao Udruženje vodovoda Crne Gore, odlučilo je u novembru 2014. godine da pokrene Nacionalni benčmarking vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u Crnoj Gori. Ovi napori zajednički su podržani su od strane Nemačke međunarodne sardanje (GIZ) kroz projekat Regionalne benčmarking inicijative za vodovodna i kanalizaciona preduzeća u Jugoistočnoj Evropi i Dunavskog programa za vode (DWP), u okviru Stuba III – benčmarking.

 

U skladu sa donetom odlukom, 17. decembra 2014. godine Udruženje je u prostorijama preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Podgorica organizovalo “Radionicu usmeravanja i obuke” čime je otpočeo praktični deo rada na projektu. Tom prilikom je diskutovan benčmarking metodologija koja će biti korišćena tokom projekta, kao i niz organizacinih pitanja kao što su dinamika projekta, obaveze i odgovornosti svih učesnika projekta i prateće aktivnosti.

 

 

 

 

Za potrebe projekta inicijalno će biti korišćena metodologija Međunarodne mreže za benčmarking vodovodnih i kanalizacionih preduzeća (IBNET – International Benchmarking Network for Water and Sanitation Utilities). Po pitanju dinamike planirano da se u aprilu 2015. godine održi “Tehnička radionica” na kojoj bi se diskutovalo o definicijam podataka i drugim pitanjima vezanim za prikupljanje i verifikaciju podataka, dok je za jul 2015. godine predviđena prezentacija rezultata projekta.

 

Radi dobijanja više informacija o projektu možete kontaktirati Udruženje vodovoda Crne Gore na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!