MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
2014-11-17 - Benčmarking radionica Evropske benčmarking saradnje PDF Štampa El. pošta

U periodu između 17.-19. novembra 2014. godine, predstavnici tri Platforme za benčmarking vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u slivu Dunava učestvovali su na godišnjoj radionici Evropske benčmarking saradanje (EBC – European Benchmarking Co-operation).

 

Godišnje radionice EBC se održavaju od 2007. godine i okupljaju značajan broj predstavnika iz ViK preduzeća razvijenih zemalja koja učestvuju u godišnjim benčmarking vežbama u organizaciji EBC. Na godišnjoj benčmarking radionici EBC u 2014. godini učestvovalo preko 100 predstavnika ViK preduzeća iz Zapadne Evrope i drugih krajeva sveta, gde su imali priliku da razmenjuju informacije o učinku svojih preduzeća i da diskutuju o najboljim praksama. Učesnici su bili iz sledećih Evropskih zemalja: Belgije, Danske, Francuske, Holandije, Nemačke, Italije, Norveške, Poljske, Rusije, Španije, Švajcarske, Švedske i Velike Britanije, ali i iz zemalja sa drugih kontinenata: Honduras, Japan, Kenija, Peru, Singapur i Sjedinjene Američke Države.


 

 

 

Tokom EBC radionice je prezentovan i rad tri Platforme za benčmarking ViK preduzeća koje su pokrenute u okviru Dunavskog programa za vode, a koje pokrivaju sledeće zemlje: 1) Bugarsku, 2) Kosovo i Albaniju, 3) BiH, Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju i Srbiju. Ujedno, koordinatori dunavskih benčmarking platformi imali su priliku da iz prve ruke nauče na koji način EBC sprovodi godišnje radionice za vodovode iz Zapadne Evrope.

 

Sve tri navedene platforme u regionu Dunava uspešno su pokrenute i nalaze se u fazi izrade benčmarking izveštaja za preduzeća koja su se platformama priključila tokom 2014. godine: Bugarska (12 ViK preduzeća), Albanija (5 ViK preduzeća), Kosovo (5 ViK preduzeća), BiH (6 ViK preduzeća), Crna Gora (1 ViK preduzeće), Hrvatska (1 ViK preduzeće), Makedonija (2 ViK preduzeća), Srbija (2 ViK preduzeća) i od nedavno Slovenija (1 ViK preduzeće).

 

U okviru platforme koja okuplja ViK preduzeća iz bivše Jugoslavije benčmarking radionica je planirana za mart 2015. godine. Pored razmatranja rezultata benčmarking izveštaja na osnovu podataka prikupljenih tokom 2014. godine, predstavnici ViK preduzeća i ViK udruženja će imati priliku i da razmenjuju najbolje prakse sa preduzećima iz regiona, ali i sa predstavnicima gostujućih ViK preduzeća iz drugih delova Evrope. Jedan od ciljeva radioice biće i uspostavljanje saradnje između ViK preduzeća iz regiona i ViK preduzeća iz Zapadne Evrope.

Za sve dodatne informacije i u cilju priključenja regionalnoj Platformi za benčmarking ViK preduzeća možete se obratiti Regionalnom benčmarking koordinatoru na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .  Ujedno, za nova preduzeća iz regiona koja su zainteresovana da se priključe radu na EBC benčmarkingu u 2015. godini u okviru Dunavskog programa za vode, paralelno sa benčmarking radionicom će biti organizovana Radionica usmeravanja i obuke.

 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!