MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
2013-11-01 - Benchmarking II - Regionalna radionica u Kruševcu PDF Štampa El. pošta

JKP „Vodovod – Kruševac“ je 01. 11. 2013. godine bio domaćin četvrte trening radionice na kojoj je izvršena prezentacija projekta „Srbija: Poređenje pokazatelja uspešnosti komunalnih preduzeća i ocena pouzdanosti podataka za period 2008. – 2012. godine - BENCHMARKING II“ u organizaciji Inter-institucionalne profesionalne mreže u sektoru voda Srbije – IPM-a. Radionici su prisustvovali predstavnici iz 11 javno komunalnih preduzeća (preko 40 učesnika) iz Kruševca, Novog Sada, Ćuprije, Svilajnca, Užica, Vranja, Raške, Aleksandrovca, Paraćina, Surdulice, Valjeva i predstavnici IPM-a.

Radionicu je otvorio Direktor JKP „Vodovod – Kruševac“ Milutin Tasić koji je pozdravio učesnike, dao podršku projektu i poželeo uspešan rad. Ispred Gradske uprave grada Kruševca radionici je prisustvovao Branko Dimitrijević Zamenik načelnika gradske uprave.

Cilj projekta je iniciranje nacionalnog sistema poređenja pokazatelja uspešnosti (benčmarkinga) vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u Republici Srbiji. Danas je benčmarking jedan od najvažnijih alata za poboljšanje učinka preduzeća kako u privatnom, tako i u javnom sektoru. Značaj benčmarkinga ogleda se u činjenici da poređenje i razmena znanja o dobrim i lošim praksama sa srodnim preduzećima na neprofitnoj osnovi može biti značajan pokretač za merenje i unapređenje učinka u javnom sektoru.

 


 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!