MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
2010-10-12 - ODRŽANA POČETNA RADIONICA O SMANJENJU GUBITAKA VODE U RAŠKOJ PDF Štampa El. pošta

U utorak, 12. oktobra 2010. godine, održana je početna radionica o smanjenju gubitaka vode koju su zajednički organizovali Južnobački upravni okrug (JBUO), Opština Raška, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM), a uz podršku projekta „Jačanje lokalne samouprave“ koji sprovodi Nemačka tehnička saradnja GTZ i Projekta kreditne podrške opštinskoj infrastrukturi (MICLP) koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW.

Radionica je održana u Sali za sednice Opštine Raška, a bili su prisutni predstavnici vodovoda i lokalnih samouprava iz Raškog okruga i okoline, kao i načelnici Raškog i Moravičkog upravnog okruga i predstavnik UNOPS-a. Prisutni su bili predstavnici opština Aleksandrovac, Vrnjačka Banja, Ivanjica, Lebane, Novi Pazar, Raška i Sjenica, kao i grada Kraljeva.

 

Izveštaj Televizije Raška sa radionice
Opširnije...
 
2010-09-28 - ODRŽANA PRVA ELEKTRONSKA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA IPM PDF Štampa El. pošta

Dana 28. septembra 2010. godine održana je prva elektronska sednica IPM. Na sednici su učestvovali Dragana Gajić i Maja Velimirović iz Ćuprije, Svetlana Karabaš iz Bečeja, Snežana Lakić iz Žitišta, Slavica Tomić iz Raške i Aleksandar Krstić iz Beograda.

Ovom prilikom donet je niz odluka u cilju unapređenja rada IPM, a zaključeno je da se ovakvim načinom sastajanja značajno mogu smanjiti troškovi i vreme neophodno za održavanje uobičajenih sastanaka, a pogotovo kada su učesnici međusobno udaljeni kao što je slučaj sa članovima upravnog odbora IPM. Takođe je zaključeno da standardna računarska oprema može zadovoljiti zahteve neophodne za održavanje elektronskih sastanaka.

 

Slika 1: Prikaz ekrana tokom elektronske sednice IPM

 
2010-06-28 - IZVRŠEN TERENSKI DEO AUDITA BEČEJSKOG VODOVODA PDF Štampa El. pošta

U periodu od 21. do 28. juna 2010 godine, u Bečeju je sproveden terenski dao audita Bečejskog vodovoda po metodologiji Radnog tima za smanjenje gubitaka vode Međunarodnog udruženja voda (eng. Water Loss Task Force of International Water Association – IWA WLTF). Snimanje vodovodne mreže i uporednu obuku na terenu sprovodili su tehničari preduzeća IMGD d.o.o. iz Samobora, iz Hrvatske.

Slika 1: Merenje protoka vode u Bečeju

Opširnije...
 
2010-06-04 - STUDIJSKO PUTOVANJE U BAVARSKU PDF Štampa El. pošta

za predstavnike vodovoda i opštinskih uprava iz Srbije
U periodu od 04. do 09. jula 2010, u okviru programa "Bajern - Spremni za Partnerstvo", delegacija od 18 predstavnika komunalnih preduzeća i opštinskih uprava iz Srbije, na čelu sa gospođom Danicom Baćanović iz Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, učestvovala je na studijskom putovanju u Bavarsku.


Učesnici studijskog putovanja u Bavarskoj


Studijsko putovanje sprovedeno je u organizaciji Delegacije nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru (AHK) u saradnji sa "Bayern International", a uz podršku Bavarskog Ministarstva za privredu, infrastrukturu, saobraćaj i tehnologiju. Organizator sa nemačke strane bila je firma "em&s" iz Minhena, dok je sa sprske strane organizator bila Inter-intitucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM).

Opširnije...
 
2010-05-04 - Održana radionica na temu utvrđivanja gubitaka vode PDF Štampa El. pošta

U okviru GTZ projekta "Jačanje lokalne samouprave" (GTZ-JLS), dana 04. maja 2010. godine, održana je radionica pod nazivom "Uvod u analizu gubitaka vode po metodologiji Radnog tima za smanjenje gubitaka vode Međunarodnog udruženja voda i podrška razmeni iskustava između vodovoda i opština Hrvatske i Srbije". Radionica je bila namenjena kandidatima za članove budućih Opštinskih radnih grupa za održivo upravljanje vodama i Međuopštinskog radnog tima za kontrolu i smanjenje gubitaka vode u Južnobačkom okrugu.

Dr Zoltan Zavarg

Radionica je organizovana u saradnji projekta GTZ-JLS sa Južnobačkim upravnim okrugom, Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu i Inter-institucionalnom profesionalnom mrežom u sektoru voda Srbije (IPM).

Radionici su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava i javnih komunalnih preduzeća iz sektora vodosnabdevanja sa teritorije Južnobačkog okruga.

Preuzmite: Dnevni rad radionice

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Strana 7 od 9
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!