MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
2010-11-23 - ODRŽANA NAPREDNA RADIONICA O SMANJENJU GUBITAKA VODE U VRBASU PDF Štampa El. pošta

Dana 23. novembra 2010. godine, održana je napredna radionica o smanjenju gubitaka vode koju su zajednički organizovali Južnobački upravni okrug (JBUO), Opština Vrbas, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM), a uz podršku projekta „Jačanje lokalne samouprave“ koji sprovodi Nemačka tehnička saradnja GTZ.

Izveštaj televizije Vrbas sa radionice

Tokom radionice predstavljene su aktivnosti na projektu u Južnobakom okrugu, kao i rezultati analize gubitaka vode u Bečejskom vodovodu. Ujedno se diskutovano o pokrenutim aktivnostima na izradi audita vodovoda u Vrbasu, kao i mogućnostima pokretanja sličnih aktivnosti u Bačkoj Palanci.

Za više informacija obratite se rukovodiocu RJ Vododovd i kanalizacija u JKP Standard Milenku Radovanovu, na telefon 064/8474-303.

 
2010-11-04 - ZVANIČNO POKRETANJE PARTNERSTAVA VODOVODA ZA JUGOISTOČNU EVROPU U SRBIJI PDF Štampa El. pošta

Tokom Sajma voda 2010, kroz saradnju između predstavnika Južnobačkog upravnog okruga, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) i Inter-institucionalne profesionalne mreže u sektoru voda Srbije (IPM), a uz podršku GTZ projekta "Jačanje lokalne samouprave", u Srbiji je i zvanično pokrenuka platforma Partnerstava vodovoda za Jugoistočnu Evropu (WOP-SEE). Regionalna platforma WOP-SEE je deo Globalne alijanse partnerstava vodovoda (GWOPA), koju predvodi UN-Habitat.

Pokretanje WOP-SEE na nivou Srbije formalno je izvršeno usvajanjem Kodeksa o saradnji između GWOPA, koju je predstavljala Julie Perkins iz organizacije UN-Habitat, i Južnobačkog upravnog okruga, koji je predstavljala načelnica Darije Šajin, što je omogućilo sprovođenje dodatnih aktivnosti u okviru projekta "Formiranja i obuke međuopštinskog radnog tima za kontrolu i smanjenje gubitaka vode u Južnobačkom okrugu".

Slika 1: Usvajanje Kodeksa o saradnji između Južnobačkog upravnog okruga i Globalne alijanse partnerstava vodovoda (GWOPA)

Predstavnici zainteresovanih vodovoda ovde mogu preuzeti Upitnik za pristupanje Partnerstvima vodaovoda za Jugoistočnu Evropu. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Opširnije...
 
2010-11-02 - UČEŠĆE IPM NA SAJMU VODA 2010 PDF Štampa El. pošta

Na Sajmu voda 2010, Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM) je delila štand sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) i Južnobačkim upravnim okrugom. Na sajmu su sa posebnim štandom učestvovali i projekat „Jačanje lokalne samouprave“ koji sprovodi Nemačka tehnička saradnja GTZ i Projekat kreditne podrške opštinskoj infrastrukturi (MICLP) koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW.

Slika 1: Štand IPM na Sajmu voda 2010

Cilj skupa je bio da se na jednom mestu sagleda što je moguce više aktivnosti na polju zaštite voda u Srbiji i da se povežu akteri u ovoj oblasti, sa posebnim akcentom na otvaranje dijaloga izmedju vladinih i nevladinih institucija.

Opširnije...
 
2010-10-15 - ODRŽANA POČETNA RADIONICA O SMANJENJU GUBITAKA VODE U ZRENJANINU PDF Štampa El. pošta

Dana 15. oktobra 2010. godine održana je početna radionica o smanjenju gubitaka vode koju su zajednički organizovali grad Zrenjanin, Privredna komora Zrenjanina, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM), a uz podršku projekta „Jačanje lokalne samouprave“ koji sprovodi Nemačka tehnička saradnja GTZ i Projekta kreditne podrške opštinskoj infrastrukturi (MICLP) koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW.

Slika 1: Učesnici radionice u Zrenjaninu

Opširnije...
 
2010-10-15 - ZAVRŠENA ANALIZA GUBITAKA VODE U BEČEJU PDF Štampa El. pošta

Početkom oktobra meseca 2010. godine završena je analiza stanja gubitaka vode u Bečejskom vodovodu. Analiza je započeta zajedničkom radionicom sa kolegama iz Južnobačkog upravnog okruga 17 i 18. juna 2010. godine. Terenski deo analize trajao je do 2. jula, takođe uz terensku obuku kolega iz okruga.

Analiza je pokazala da se smanjenjem gubitaka voda mogu postići uštede koje su dovoljne da pokriju uložana sredstva, kao i da se generišu uštede koje će omogućiti dalje poboljšanje rada vodovoda.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 9
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!