MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
2011-03-14 - ISKUSTVA IZ BEČEJA BIĆE PREZENTOVANA NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI O BENČMARKINGU U ŠPANIJI PDF Štampa El. pošta

Oragnizacioni odbor Međunarodne konferencije o benčmarkinu i proceni performansi usluga u sektoru voda "PI 2011" (http://www.pi2011.com) koja se u periodu od 14 do 16 marta 2011. godine održava u Valensiji u Španiji, prihvatio je abstrakt pod nazivom "Audit vodovoda i program poboljšanja sistema vodosnabdevanja u Bečeju, Republika Srbija". Autori rada su Svetlana Karabaš, tehnički direktor "Vodokanala" iz Bečeja i član Upravnog odbora IPM i Jurica Kovač, ekspert za pitanja smanjenja gubitaka vode u vodovodima.

Opširnije...
 
2010-10-18 - PRILOG RADIO-TELEVIZIJE SRBIJE O GUBICIMA VODE PDF Štampa El. pošta

Dana 18. decembra 2010. godine, u okviru jutarnjeg programa Radio-televizije Srbije emitovan je prilog posvećen gubicima vode u vodovodnim sistemima. Može se pretpostaviti da će usled rastućeg značaja racionalizacije potrošnje vode i energije ovoj temi u budućnosti biti pridavana sve veća pažnja. Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektrou voda Srbije nastojaće da stručnim znanjem podrži sve novinare zainteresovane da pripremaju priloge koji podižu pažnju i svest naših sugrađana o potrebi zaštite i racionalnog korišćenja vodnih bogatstava Srbije.

 

 

Prilog o gubicima vode Radio-televizije Srbije

 
2010-12-13 - ODRŽANA NAPREDNA RADIONICA O SMANJENJU GUBITAKA VODE U KRAGUJEVCU PDF Štampa El. pošta

Dana 13. decembra 2010. godine, u Gradu Kragujevcu održana je radionica koju su zajednički organizovali Južnobački upravni okrug, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM), a uz podršku projekta „Jačanje lokalne samouprave“ (GTZ-JLS) koji sprovodi Nemačka tehnička saradnja GTZ i Projekta kreditne podrške opštinskoj infrastrukturi (MICLP) koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW. Na radionici su kao predavači učestvovali i predstavnici Republičke direkcije za vode, Projekta podrške opštinskoj infrastrukturi (MISP), Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Instituta IfaS iz Nemačke.

Slika 1: Učesnici radionice u Kragujevcu

Radionici su prisustvovali najvećim delom predstavnici vodovoda iz sledećih opština i gradova: Aleksinca, Beograda, Ćuprije, Gornjeg Milanovca, Jagodine, Kladova, Kragujevca, Kucure, Leskovca, Loznice, Niša, Novog Sada, Novog Pazara, Smedereva, Sokobanje, Subotice, Pančeva, Paraćina, Pirota, Raške, Topole, Trstenika, Uba, Užica, Vranja, Vršca i Šapca.

Opširnije...
 
2010-12-06 - STUDIJSKO PUTOVANJE U IVANIĆ GRAD U HRVATSKOJ PDF Štampa El. pošta

U periodu između 6.-8. decembra 2010. godine, u saradnji između Južnobačkog upravnog okruga, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) i Inter-institucionalne profesionalne mreže u sektoru voda Srbije (IPM), a uz podršku platforme Partnerstava vodovoda za Jugoistočnu Evropu (WOP-SEE), koju predvodi UN-Habitat, i GTZ projekta "Jačanje lokalne samouprave", održano je studijsko putovanje u Ivanić Grad u Hrvatskoj. Predmet obilaska bio je vodovod IVAKOP d.o.o., gde se očekuje da bi Infrastrukturni indeks curenja (ILI) u ovoj godini mogao iznositi oko 1,2, a što znači da su trenutni stvarni godišnji gubici vode samo malo viši od neizbežnih godišnjih gubitaka vode u sistemu. Prošle godine ILI indeks je iznosio 1,4.

Slika 1: Gradonačelnik Ivanić Grada Boris Kovačić obraća se učesnicima studijskog putovanja

 

Opširnije...
 
2010-11-19 - ODRŽANA MEĐUNARODNA RADIONICA O SMANJENJU GUBITAKA VODE U SOFIJI PDF Štampa El. pošta

U periodu od 18.-19. novembra 2010. godine, u saradnji između Partnerstava vodovoda za Jugoistočnu Evropu (WOP-SEE), Inter-institucionalne profesionalne mreže u sektoru voda Srbije (IPM) i projekta GTZ "Jačanje lokalne samouprave" (GTZ-JLS) omogućeno je da 9 kolega iz Srbije učestvuje na međunarodnoj radionici o smanjenju gubitaka vode u vodovodnim sistemima.

Slika 1: Učesnici radionice o smanjenju gubitaka vode u vodovodnima, u organizaciji Bugarskog udruženja voda u Sofiji

Radionicu već treću godinu za redom organizuje Bugarsko udruženje voda (BWA), a učestvovali su predstavnici Bugarske, Češke, Francuske, Grčke, Izraela, Makedonije, Nemačke, Rumunije, Srbije i Velike Britanije. Ispred Srbije na radionici su učestvovale kolege iz sledećih vodovoda: Bečej, Beograd, Niš, Novi Sad i Vrbas.

 

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Strana 5 od 9
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!