MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
2012-04-30 - Završena prva faza projekta monitoringa javnih nabavki u sektoru voda Srbije PDF Štampa El. pošta

Krajem aprila meseca 2012. godine uspešno je priveden kraju projekat "Monitoringa svrsishodnosti javnih nabavki u sektrou voda Srbije". Projekat je sprovelo udruženje Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM) u saradnji sa ordanizacijama Transparentnost Srbije i Toplički centar za demokratiju i ljudska prava, a uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

 

Članovi IPM mreže mogu preuzeti integralnu verziju izveštaja na stranici zatvorene grupe "IPM (members area)" na adresi: http://gwopa.org/engage-with-us/the-pipeline/groups/viewgroup/13-ipm-members-area. Ostale zainteresovane strane mogu zatražiti izveštaj i ostale informacije na adresi  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

 
2011-05-03 - Izrađen Nacrt strateškog plana IPM PDF Štampa El. pošta

Nakon značajnih rezultata ostvarenih u prvoj godini rada IPM, dalje unapređenje održivosti organizacije je prepoznato kao prioritet od strane Upravnog odbora IPM, pa je u maju 2011. godine izrađen Nacrt strateškog plana IPM.

 

Osnovni strateški ciljevi utvrđeni planom su: (1) jačanje organizacionih kapaciteta, (2) jačanje parterstva domaćih organizacija i institucija, (3) absorbovanje dostupnih fondova kroz harmonizaciju donatora, (4) priprema i akreditacija primenjenih edukativnih programa i (5) uvećanje redovnih izvora finansiranja. Akcioni plan je u fazi progresivne izrade u skladu sa Nacrtom strateškog plana i u saradnji i partnerstvu sa drugim proaktivnim zainteresovanim stranama.

 

Srpsku verziju Nacrta strateškog plana možete preuzeti OVDE.

 

 
2011-02-02 - PREZENTOVAN IZVEŠTAJ O STANJU GUBITAKA VODE U VRBASU PDF Štampa El. pošta

Dana 02.02.2011. godine u Vrbasu je održana radionica tokom koje su prezentovani rezultati analize stanja gubitaka vode u naseljenom mestu Vrbas. Rezultati analize sumirani su u Izveštaju koji je izrađen na osnovu 10 dana terenskih merenja na vodovodnoj mreži tokom decembra meseca 2010. godine, a čiju je izradu finansirala nemačka organizacija GIZ (bivši GTZ). Takođe je izvršeno sumiranje rezultata aktivnosti koje su u prošloj godini zajednički sproveli Južnobački upravni okrug, Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM) i GIZ, a u cilju usmeravanja aktivnosti u narednom periodu.

Slika 1: Učesnici radionice u Vrbasu

Radionici je prisustvovalo oko 50 ljudi, uglavnom predstavnika javnih komunalnih preduzeća iz Južnobačkog upravnog okruga, ali i iz drugih krajeva Srbije, kao i jedan broj predstavnika privatnih preduzeća aktivnih u sektoru voda Srbije, većinom članovi IPM.

Opširnije...
 
2011-02-01 - ODRŽANA ELEKTRONSKA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA IPM PDF Štampa El. pošta

Druga elektronska sednica Upravnog odbora Inter-istitucionalne profesionalne mreže u sektoru voda Srbije (IPM) je održana 01. februara 2011. godine. Sastanku su prisustvovali: Dragana Gajić, izvršni direktor IPM; Svetlana Karabaš, Snežana Lakić i Slavica Tomić, članovi upravnog odbora IPM, Vladan Malešev, član IPM i Aleksandar Krstić, menedžer projekta GIZ "Jačanje lokalne samouprave".

Slika 1: Prikaz ekrana tokom druge elektronske sednice upravnog odbora IPM

Opširnije...
 
2011-02-02 - OPŠTINI BEČEJ DONIRANA OPREMA ZA DETEKCIJU CURENJA VODE PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
petak, 04 februar 2011 00:00

U sredu, 02.02.2011. godine, na Radionici o održivom upravljanju vodama u Vrbasu, Aleksandar Krstic iz GIZ je svečano uručio osnovnu opremu za detekciju curenja na vodovodnoj mreži Dušanu Jovanoviću, predsedniku Skupštine opštine Bečej. Donacija GIZ - geofon HYDROLUX, proizvođača SEBA KMT, u vrednosti od skoro 500.000 dinara, realizovana je zahvaljujuci uspešnoj međuopštinskoj saradnji Južnobačkog upravnog okruga, na čelu sa načelnicom Darijom Šajin, u okviru projekta GIZ (ranije GTZ) "Jačanje lokalne samouprave" (sa menadžerima projekta Aleksandrom Krstićem i Aljošom Dragašom), udruzenja IPM (Inter-institucionalna profesionalna mreza u sektoru voda Srbije) i bečejskog "Vodokanal"-a.

Slika 1: Primopredaja opreme za detekciju curenja vode između Dušana Jovanovića, predsednika Skupštine opštine Bečej (levo) i Aleksandra Krstića, predstavnika GIZ (desno)

Poslednje ažurirano nedelja, 08 februar 2015 05:25
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 9
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!