MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
2013-06-14 - Održana početna radionica na projektu Benčmarking II PDF Štampa El. pošta

Dana 14. juna 2013. godine, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) održana je početna radionica projekta „Srbija: Poređenje pokazatelja uspešnosti komunalnih preduzeća i ocena pouzdanosti podataka za period od 2008. - 2012. godine“ – Benčmarking II. Uz podršku Svetske banke, projekat sprovodi Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM). Pozivamo sve kolege i njihova preduzeća koja razmišljaju o priključenju projektu, kao i predstavnike nadležnih institucija i drugih zainteresovanih organizacija, da nam se obrate na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .


 

Radionica u brojkama: radionici su prisustvovali predstavnici iz 18 JKP, dva ministarstva (Ministarstva građevinarstva i urbanizma i Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije), Republičkog zavoda za statistiku, Saveza inženjera i tehničara Srbije i MISP programa (Municipal Infrastructure Support Programme). Do sredine juna je 22 JKP izrazilo želju i volju da učestvuje na projektu Benchmarking II, a projekat traje do novembra 2013. godine.

 

Maretijali korišćeni na radionici:

1) Prezentacija Strategija IPM i opis projekta

2) Prezentacija Akreditacija podataka preduzeća

3) Prezentacija Prikaz tabela za benčmarking

4) Prezentacija Statistika životne sredine u Srbiji

5) Prezentacija Prethodni rezultati i očekivanja od projekta Benčmarking II

6) Excel dokument Tabela za unos podataka i proračun indikatora (verzija 4.5)

7) Excel dokument Protokol o pouzdanosti podataka (verzija 4.5)

6) Slike sa radionice

 
2013-04-01 - Pokrenut projekat BENČMARKING II PDF Štampa El. pošta

U periodu od aprila do novembra 2013. godine, uz podršku Svetske banke i uz učešće Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kao zainteresovane strane, Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM) će sprovesti projekat: „Srbija: Poređenje pokazatelja uspešnosti (benčmarking) komunalnih preduzeća i ocena pouzdanosti podataka za period od 2008.-2012. godine“.

 

Opširnije...
 
2013-01-15 - Pokrenuta Facebook stranica IPM PDF Štampa El. pošta

Sredinom januara 2013. godine pokrenuta je Facebook stranica Inter-institucionalne profesionalne mreže u sektoru voda Srbije (IPM). Kako bi ste dobijali obaveštanja u vezi sa aktivnostima IPM preporučujemo da sa svog Facebook profila odete na stranicu https://www.facebook.com/IPM.ORG.RS i pritisnete komandu "Like".

 

 
2012-12-15 - Pokrenut projekat MONITORING II PDF Štampa El. pošta

U decembru 2012. godine IPM je potpisao novi ugovor sa Fondacijom za otvoreno društvo čime je započet projekat:


"Monitoring i standardizacija istovrsnih (sektorskih) javnih nabavki u vodoprivredi i formiranje kriterijuma i uspostavljanje baze podataka pozitivnih i negativnih referenci"


Radni naziv novog projekta je MONITORING II


 
2012-07-31 - Završena prva faza benčmarkinga vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u Srbiji PDF Štampa El. pošta

Krajem jula meseca 2012. godine uspešno je priveden kraju projekat "Prikupljanja i analize indikatora performansi komunalnih preduzeća u Srbiji za period od 2007-2011. godine". Projekat je sprovelo udruženje Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije (IPM) u saradnji sa Svetskom bankom (WB) i Međunarodnom mrežom za benčmarking vodovodnih i kanalizacionih preduzeća (IBNET). Institucionalnu podršku projektu na nacionalnom nivou dala je Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

 

Na projektu je učestvovalo 15 komunalnih preduzeća iz cele Srbije, a opšti cilj Projekta je bio da se u saradnji profesionalaca iz većeg broja preduzeća koja upravljaju komunalnim vodama, izvrše pripreme za uspostavljanje jedinstvenog nacionalnog sistema upoređivanja i unapređenja performansi rada, odnosno benčmarkinga preduzeća u oblasti vodosnabdevanja i sanitacije.

 

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Strana 3 od 9
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!