MATERIJALI BENČMARKING

Baner

MATERIJALI MONITORING

Baner
Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
POČETNA BENČMARKING RADIONICA 2016 PDF Štampa El. pošta

 

Nakon zapaženog uspeha benčmarking aktivnosti u regionu Dunava tokom 2014. i 2015. godine, sprovedenih zahvaljujući zajedničkoj podršci vlada Austrije, Nemačke i Švajcarske, rad na međunarodnom benčmarkingu ViK preduzeća nastavlja se i tokom 2016. godine. Očekuje se da će međunarodni benčmarking postati redovna godišnja aktivnost preduzeća u regionu Dunava, po uzoru na zapadnoevropska preduzeća.


UČESNICI PROJEKTA DO DANAS


 

O PRETHORDNIM AKTIVNOSTIMA


 

Radionica je prvenstveno namenjena vodovodnim i kanalizacionim preduzećima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Bugarske, ali takođe i predstavnicima njihovih udruženja, međunarodnih organizacija i drugih zainteresovanih strana koje mogu ponuditi savet i podršku u vezi sa unapređenjem učinka vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u regionu. Učesnici iz drugih zemalja, pored gore navedeni, su takođe veoma dobrodošli da učestvuju na radionici.

 

Radni jezici će biti lokalni jezici (srpski/hrvatski/bosanski) i engleski jezik.

 

OPIS RADIONICEPOČETNA BENČMARKING RADIONICA predstavlja početak benčmarking vežbe koja će biti sprovedena tokom 2016. godine, tako da je osnovni cilj radionice planiranje i unapređenje rada na benčmarkingu i prikupljanju podataka za prethodnu, 2015. godinu (skraćeno IB2015). Rezultati Benčmarking Izveštaja IB2015 će biti diskutovani tokom ZAVRŠNE BENČMARKING RADIONICE u novembru 2016. godine.

Takođe, shodno produžetku Dunavskog programa za vode na period od 2016.-2018. godine zahvaljujući podršci Austrijske vlade (www.danube-water-program.org), kao i očekivanom nastavku srodnih aktivnosti GIZ ORF MMS i SDC u gotovo identičnom period, a uz podršku vlada Namačke i Švajcarske (https://www.youtube.com/channel/UCa9VEZ7zu-tCj5S8JS2IhUg), očekuje se da će radionica ujedno imati značajan uticaj za planiranje 3-godišnjeg rada na međunarodnom benčmarkingu vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u regionu.

 

DALJE AKIVNOSTI NA PROJEKTU


INTERNACIONALNI BENČMARKING za podatke iz 2015. godine (IB2015):

 

>>>>> (Učešće BEZ kotizacije, uz obaveznu registraciju) <<<<<

POČETNA BENČMARKING RADIONICA 2016

(19.-20. april 2016, Novi Sad);

 

>>>>> (Učešće uz kotizaciju) <<<<<

jul 2016 - Izrada Izveštaja o odstupanjima za preduzeća u projektu;

jul-septembar 2016 - Dorada i dopuna prikupljenih podataka;

oktobar 2016 - Izrada Nacrta izveštaja IB2015 za preduzeća u projektu;

novembar 2016 - ZAVRŠNA BENČMARKING RADIONICA 2016;

decembar 2016 - Izrada Finalnog izveštaja IB2015 za preduzeća u projektu;


LOKACIJA ODRŽAVANJA RADIONICE:


Radionica će se održati u Hotelu Park u Novom Sadu
Adresa: Hotel Park, Novosadskog sajma 35, 21000 Novi Sad, Serbia
Kontakt Hotela Park: www.hotelparkns.come-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli / +381 21 4 88 88 88 /
(okvirni raspon cena smeštaja je između 50-80 evra po noćenju)

Za više informacija pišite na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 
Benčmarkign ViK preduzeća PDF Štampa El. pošta

 
Pratite nas putem Facebook stranice (kliknite na dugme sa znakom "f")

 
2015-01-22 - Dogovoreno inicijalno rješenje za uvođenje benčmarkinga u BiH PDF Štampa El. pošta

22. januara u Banja Luci je održana 1. radionica na temu “Mogućnosti uspostave modela/sistema pokazatelja poslovanja vodovodnih preduzeća i određivanja referentnih tačaka (¨benchmarking¨) u Bosni i Hercegovini“. Prema definiciji Međunarodnog udruženja voda (IWA) benchmarking podrazumijeva “alat za poboljšanje poslovanja vodovodnih/komunalnih preduzeća kroz sistematično istraživanje i usvajanje vodećih praksi”.

 

Cilj radionice bio je razmotriti odabrane i razrađene opcije uspostave benchmarking-a u BiH i dogovoriti se o najboljim opcijama za uspostavu kratkoročnog i dugoročnog modela / sistema benchmarkinga u Bosni i Hercegovini.

 

 

Opširnije...
 
2014-12-17 - Pokrenut Nacionalni benčmarking u Crnoj Gori PDF Štampa El. pošta

Udruženje za unapređenja vodosnabdevanja, tretmana i odvođenja otpadnih voda Crne Gore, takođe poznato i kao Udruženje vodovoda Crne Gore, odlučilo je u novembru 2014. godine da pokrene Nacionalni benčmarking vodovodnih i kanalizacionih preduzeća u Crnoj Gori. Ovi napori zajednički su podržani su od strane Nemačke međunarodne sardanje (GIZ) kroz projekat Regionalne benčmarking inicijative za vodovodna i kanalizaciona preduzeća u Jugoistočnoj Evropi i Dunavskog programa za vode (DWP), u okviru Stuba III – benčmarking.

 

U skladu sa donetom odlukom, 17. decembra 2014. godine Udruženje je u prostorijama preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Podgorica organizovalo “Radionicu usmeravanja i obuke” čime je otpočeo praktični deo rada na projektu. Tom prilikom je diskutovan benčmarking metodologija koja će biti korišćena tokom projekta, kao i niz organizacinih pitanja kao što su dinamika projekta, obaveze i odgovornosti svih učesnika projekta i prateće aktivnosti.

 

 

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 9
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije
Ul.13.oktobra br 7
35230 Ćuprija
Srbija

Tel / fax. +381 35 8871083
Mob. +381 69 1229 542

E-mail: office@ipm.org.rs
www.ipm.org.rs

Valid XHTML 1.0 Transitional CSS ist valide!